lammas

Jumala haluaa ihmiseltä kuuliaisuutta


1. Sam. 15:22 Silloin Samuel sanoi: "Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus parempi kuin oinasten rasva.

Aabraham oli Jumalalle kuuliainen ja sai siitä palkinnon.

1. Moos. 22:18 Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sentähden että olit minun äänelleni kuuliainen."

Toimitko oman halusi mukaan vai kuunteletko Jumalan ääntä? Kysytkö, mikä on Jumalan tahto?

Jes. 1:19 Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä;

Niskoitteletko Jumalan tahtoa vastaan? Vaikka kuulisit Jumalan tahdon, teetkö sen mukaan vai lähdetkö karkuun kuten Joona?

Joona 1:1-3 Joonalle, Amittain pojalle, tuli tämä Herran sana:
"Nouse, mene Niiniveen, siihen suureen kaupunkiin, ja saarnaa sitä vastaan; sillä heidän pahuutensa on noussut minun kasvojeni eteen".
Mutta Joona nousi paetaksensa Tarsiiseen Herran kasvojen edestä ja meni alas Jaafoon ja löysi laivan, joka oli lähtevä Tarsiiseen. Ja hän suoritti laivamaksun ja astui siihen mennäkseen heidän kanssansa Tarsiiseen, pois Herran kasvojen edestä.

Joona ei kuitenkaan voinut paeta Jumalaa.

Ps. 139:7, 9-10 7 Minne minä voisin mennä, kussa ei sinun Henkesi olisi, minne paeta sinun kasvojesi edestä?
9 Jos minä kohoaisin aamuruskon siivillä ja asettuisin asumaan meren ääriin,
10 sielläkin sinun kätesi minua taluttaisi, sinun oikea kätesi tarttuisi minuun.

Ihmisellä on valinnanvapaus. Jumala ei pakota ketään tottelemaan.
Jos uskot Jeesukseen, oletko kuuliainen Hänelle vain sanoissa vaan myös teoissa?

Joh. 3:36 Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."

Saastaiset hengetkin tottelevat Jeesusta.

Mark. 1:27 Ja he hämmästyivät kaikki, niin että kyselivät toisiltaan sanoen: "Mitä tämä on? Uusi, voimallinen oppi! Hän käskee saastaisia henkiäkin, ja ne tottelevat häntä."

Kuunteletko mieluummin synnin houkutusta ja lihaa?

Room. 6:12, 16-17 Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille,
Ettekö tiedä, että kenen palvelijoiksi, ketä tottelemaan, te antaudutte, sen palvelijoita te olette, jota te tottelette, joko synnin palvelijoita, kuolemaksi, tahi kuuliaisuuden, vanhurskaudeksi?
Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin palvelijoita, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut,

Kuuletko Pyhän Hengen äänen?

Joh. 14:26 Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

Ps. 143:10 Opeta minut tekemään sitä, mikä sinulle kelpaa, sillä sinä olet minun Jumalani. Sinun hyvä Henkesi johdattakoon minua tasaista maata.


Sivun alkuun

Etusivulle