Hengen hedelmä

kananmunat

Millaista hedelmää tuotat? Puu tunnetaan hedelmistään.

Matt. 7:16 Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?

Jos olet uskossa, näkyykö se sinusta päälle päin? Vai pidätkö lamppusi piilossa?

Matt. 6:22 Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu.

Luuk. 11:33 Ei kukaan, joka sytyttää lampun, pane sitä kätköön eikä vakan alle, vaan panee sen lampunjalkaan, että sisälletulijat näkisivät valon.

Jos sinussa on valoa, sen pitäisi loistaa muillekin. Pidätkö lamppusi piilossa?

Matt. 5:16 Niin loistakoon teidän valonne ihmisten edessä, että he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät teidän Isäänne, joka on taivaissa.

Hengen hedelmiä ovat:

Gal. 5:22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

Ef. 5:9 -sillä kaikkinainen hyvyys ja vanhurskaus ja totuus on valkeuden hedelmä-

Jaak. 3:18 Vanhurskauden hedelmä kylvetään rauhassa rauhan tekijöille.
puu

Valitettavasti emme ole täydellisiä, päinvastoin. Olemme puutteellisia, syntisiä. Kunpa pystyisimmekin olemaan sävyisiä, kun meitä loukataan, pitkämielisiä, kun joku suuttuu, iloisia, kun toisella menee hyvin, uskollisia, kun meitä petetään, ystävällisiä, kun joku on meille epäystävällinen. Maan päällä ollessamme olemme vielä lihassa, lihallisia. Ja liha on heikko.

1. Kor. 3:3 olettehan vielä lihallisia. Sillä kun keskuudessanne on kateutta ja riitaa, ettekö silloin ole lihallisia ja vaella ihmisten tavoin?

Vaikka meillä olisi tahto hyvään, teemme pahaa. Vaikka haluaisimme olla ystävällisiä, puhumme ilkeästi ja haukumme muita. Jollakin toisella on asiat paremmin kuin meillä, joten olemme hänelle kateellisia. Joku loukkaa meitä, joten sanomme takaisin yhtä pahasti.

Jaak. 3:14, 16 Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan.
Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno.

1. Joh. 4:20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt.

Jos uskot Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen, jatkatko samaa elämää mitä vietit aikaisemmin?

Gal. 5:19-21 19 Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,
20 epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,
21 kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.

Eikö sinun pitäisi pyrkiä pois lihan teoista?

Ef. 4:31 Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä.

hedelmä

Aina löytyy joku ihminen, joka sanoo pahasti tai loukkaa sinua, joko tahtoen tai tahtomattaan.
Sinun päätettävänäsi on, miten suhtaudut siihen. Jäätkö hautomaan kostoa, puhutko hänestä pahaa muille, vastaatko samalla mitalla takaisin, lopetatko yhteydenpidon vai annatko hänelle anteeksi?

Anna myös anteeksi itsellesi. Olet töpeksinyt ja loukannut muita. Olet haukkunut muita ihmisiä heidän selkänsä takana, olet huutanut läheisillesi, olet syyttänyt muita omista virheistäsi, olet ollut katkera ja anteeksiantamaton.
Pyydä Jumalalta ja läheisiltäsi anteeksi ja saat anteeksi pahat tekosi.

Ef. 4:32 Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut.

Olet saanut itse syntisi anteeksi, joten anna läheisellesikin anteeksi.

Room. 6:22 Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.

Sananl. 11:30 Vanhurskaan hedelmä on elämän puu, ja viisas voittaa sieluja.

Jes. 32:17 Silloin vanhurskauden hedelmä on rauha, vanhurskauden vaikutus lepo ja turvallisuus iankaikkisesti.

Mammonan kerääjä ei tuota hyvää hedelmää.

Matt. 13:22 Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahuttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.

Katso siis tarkkaan mihin olet kiinnittänyt sydämesi.

Joh. 15:4-6 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.
kurpitsa

Omassa voimassasi et voi tehdä mitään. Rukoile Pyhän Hengen johdatusta, että löytäisit oman paikkasi ja tehtäväsi ja, että tiellesi osuisivat ne ihmiset, joille sinun on määrä puhua ja saisit rohkeuden avata suusi oikeassa paikassa oikeaan aikaan.


Sivun alkuun

Etusivulle