Anteeksianto vapauttaa


kivimuuri

Kiipeä anteeksiantamattomuuden muurin ylitse ja pääset vapaaksi. Tai pyydä Jumalaa murtamaan anteeksiantamattomuuden muurisi alas.

Matt. 6:12 ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

Anna anteeksi heille, jotka ovat sinua loukanneet tai joiden taholta koet kärsineesi vääryyttä. Tee lista ihmisistä, joille olet loukkaantunut ja käsittele asiat, jotka vaivaavat. Rukoile heidän puolestaan, vaikka ei siltä tuntuisikaan, toivo heille parasta. Aluksi koet ehkä vihaa ja/tai surua kokemasi väärinkohtelun seurauksena eikä mielesi tee rukoilla heidän puolestaan, mutta tee silti niin.

Kol. 3:13 kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa.

Luuk. 6:27-28 Mutta teille, jotka kuulette, minä sanon: rakastakaa vihollisianne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat,
siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat, rukoilkaa niiden edestä, jotka teitä parjaavat.

1. Joh. 3:15 Jokainen, joka vihaa veljeänsä, on murhaaja; ja te tiedätte, ettei kenessäkään murhaajassa ole iankaikkista elämää, joka hänessä pysyisi.
pensas

Älä kanna kaunaa äläkä katkeroidu. Antamalla anteeksi vapaudut heistä, jotka sitovat elämääsi. Kantamalla kaunaa ja hautomalla kostoa, pilaat oman ja läheistesi elämän katkeroitumalla. Ilosi katoaa, koska alitajuntasi työskentelee pahoissa ajatuksissa. Asiat pitääkin ajatella läpi. Ne eivät unohdu työntämällä muistin takaosaan. Anteeksianto ei välttämättä onnistu vain sanomalla: ”Saat anteeksi.”

Jos et onnistu sydämestäsi antamaan anteeksi, mene terapeutille käsittelemään asiat, jotta saat ne pois pilaamasta elämääsi. Luovu kostosta ja anna anteeksi. Henkilö, jolle olet loukkaantunut ei välttämättä ole enää hengissä tai et muuten pysty käsittelemään asioita hänen kanssaan tai hän ei ymmärrä toimineensa väärin, mutta se ei haittaa. Voit käsitellä asiat jonkun ulkopuolisen kanssa. Voit myös kirjoittaa kirjeen henkilölle, joka on sinua loukannut, mutta älä lähetä sitä.

Ps. 73:21-22 Kun minun sydämeni katkeroitui ja minun munaskuihini pisti,
silloin minä olin järjetön enkä mitään älynnyt, olin sinun edessäsi kuin nauta.

Ap. t. 8:23 Sillä minä näen sinun olevan täynnä katkeruuden sappea ja kiinni vääryyden siteissä.

Jaak. 3:14 Mutta jos teillä on katkera kiivaus ja riitaisuus sydämessänne, niin älkää kerskatko älkääkä valhetelko totuutta vastaan.

lumiukko

Kun tiedostat kaiken, mistä olet katkera, saatat huomata, ettei asia olekaan niin suuri tai monen muun kohtalo on ollut vielä pahempi ja he ovat selvinneet.
Joskus pienikin loukkaava sana jää kaivamaan mieltä ja pahoittaa kaiken kanssakäymisen.
Pieni pallo voi pyöriä isoksi lumipalloksi, jolloin kyseisen henkilön ajatteleminenkin saa pahalle päälle.

Kannattaako katkeroittaa elämänsä, kun voi päästä sen yli? Aina tulee uusia tilanteita tai henkilöitä, joista pahoitat mielesi. Olemalla katkera myrkytät myös lähipiirisi.

Hepr. 12:15 ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä", ja monet sen kautta tule saastutetuiksi,

Lopulta pahaolo kasvaa ruutitynnyriksi, joka purkautuu yhtäkkiä. Jos tynnyri vuotaa yli, ei kaikkea pysty välttämättä työstämään kerralla. Kannattaa edetä askel kerrallaan, pääasia että etenet anteeksiannon tiellä. Voit purkaa kiukkua myös hakkaamalla halkoja tai mattoja, potkimalla kiviä, rikkomalla astioita, huutamalla metsässä tai jotenkin muuten, mutta älä vahingoita itseäsi äläkä muita ihmisiä.

Ps. 37:8 Herkeä vihasta ja heitä kiukku, älä kiivastu, se on vain pahaksi.

Ef. 4:31 Kaikki katkeruus ja kiivastus ja viha ja huuto ja herjaus, kaikki pahuus olkoon kaukana teistä.
ikkuna

Väärintekijä tai loukkaajasi ei välttämättä koskaan tule pyytämään sinulta anteeksi. Hän ei ehkä edes tajua tehneensä väärin tai ei välitä, vaikka tiedostaisikin oikean ja väärän. Hän saattaa pitää sinua syypäänä ja olettaa sinun olevan anteeksipyynnön velkaa. Anna silti hänelle anteeksi ja vapaudut hänestä.
Anteeksianto voi tuntua mahdottomalta ajatukselta, mutta Jumalalle se on mahdollista.

Matt. 19:26 Niin Jeesus katsoi heihin ja sanoi heille: "Ihmisille se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista".

Jos et omin voimin pysty antamaan anteeksi, tunnusta Jumalalle, ettet pysty ja pyydä Häntä auttamaan ja antamaan voimaa anteeksiantoon. Jätä huolesi Herralle ja Hän kantaa taakkasi.

Ps. 81:6 (81:7) "Minä nostin taakan hänen hartioiltansa, hänen kätensä pääsivät kantokorin kuormasta.

lapinnauhus

Ota rukous avuksi.
Rukoile oman anteeksiantamattomuutesi, katkeruutesi ja kiukkusi poistamiseksi, anteeksiantosi puolesta ja etenkin niiden puolesta, joille olet loukkaantunut. Jatka heidän puolesta rukoilemista, joille olet loukkaantunut ja myöhemmin huomaat, etteivät he enää nostatakaan tunteissasi kiukkua tai pahaa oloa.
Kostonhalusi laimenee ja pystyt antamaan anteeksi.
Antamalla anteeksi luovut oikeudestasi kostaa.

Sananl. 19:11 Ymmärrys tekee ihmisen pitkämieliseksi, ja hänen kunniansa on antaa rikos anteeksi.

Anteeksianto ei ole helppo prosessi, mutta se kannattaa.
Kuinka oletat Jumalan antavan sinulle kaikki syntisi anteeksi, jos et voi armahtaa lähimmäistäsi?

Matt. 6:14-15 Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;
mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

2. Kor. 2:7 niin että teidän päinvastoin ennemmin tulee antaa anteeksi ja lohduttaa, ettei hän ehkä menehtyisi liian suureen murheeseen.

Ef. 4:32 Olkaa sen sijaan toisianne kohtaan ystävällisiä, hyväsydämisiä, anteeksiantavaisia toinen toisellenne, niinkuin Jumalakin on Kristuksessa teille anteeksi antanut.

Luuk. 11:4 ja anna meille meidän syntimme anteeksi, sillä mekin annamme anteeksi jokaiselle velallisellemme; äläkä saata meitä kiusaukseen; (vaan päästä meidät pahasta)."

Kuinka usein on annettava anteeksi?

Luuk. 17:3-4 Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi.
Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi."

Matt. 18:21-22 Silloin Pietari meni hänen tykönsä ja sanoi hänelle: "Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan? Ihanko seitsemän kertaa?"
Jeesus vastasi hänelle: "Minä sanon sinulle: ei seitsemän kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän.

Jeesus antoi anteeksi jopa tuomitsijoilleen.

Luuk. 23:34 Mutta Jeesus sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät". Ja he jakoivat keskenään hänen vaatteensa ja heittivät niistä arpaa.

kivimuuri

Anna anteeksi muille ja itsellesi.
Olet myös itse tehnyt väärin muita kohtaan.
Tunnusta syntisi ja pyydä anteeksi pahoja tekojasi.

Ps. 32:5 Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani; minä sanoin: "Minä tunnustan Herralle rikokseni", ja sinä annoit anteeksi minun syntivelkani. Sela.

1. Joh. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Sananl. 28:13 Joka rikkomuksensa salaa, se ei menesty; mutta joka ne tunnustaa ja hylkää, se saa armon.

Ap. t. 8:22 Tee siis parannus ja käänny tästä pahuudestasi ja rukoile Herraa-jos ehkä vielä sinun sydämesi ajatus sinulle anteeksi annetaan.

Pyydä anteeksi heiltä, joita vastaan olet rikkonut sekä Jumalalta.

Ps. 19:12 (19:13) Erhetykset kuka ymmärtää? Anna anteeksi minun salaiset syntini.

Ps. 25:11 Nimesi tähden, Herra, anna anteeksi minun syntivelkani, sillä se on suuri.

Ps. 25:18 Katso minun kurjuuttani ja vaivaani, anna kaikki minun syntini anteeksi.

Jumala armahtaa sinut ja antaa anteeksi.

Hepr. 8:12 Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä."

4. Moos. 14:19-20 Anna siis anteeksi tämän kansan pahat teot suuressa armossasi, niinkuin sinä ennenkin olet anteeksi antanut tälle kansalle, Egyptistä tänne saakka."
Ja Herra vastasi: "Minä annan anteeksi, niinkuin sinä olet anonut.

Ps. 65:3 (65:4) Minun syntivelkani ovat ylen raskaat, mutta sinä annat anteeksi meidän rikoksemme.

Ps. 78:38 Mutta hän on laupias, antaa anteeksi rikkomukset eikä tahdo hukuttaa. Sen tähden hän usein kääntyi vihastansa eikä antanut kaiken kiivautensa nousta.

Ps. 103:3 hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sinun sairautesi,

Vaikka miten olisit rikkonut Jumalaa vastaan, voit saada anteeksi. Ainoa asia mitä et saa anteeksi, on Pyhän Hengen pilkka.

Matt. 12:31-32 Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta.
Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.

Mitä on Pyhän Hengen pilkka?

Mark. 3:28-30 Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan ihmisten lapsille anteeksi, pilkkaamisetkin, kuinka paljon pilkannevatkin;
mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin."
Sillä he sanoivat: "Hänessä on saastainen henki".

kivikko

Kirjanoppineet väittivät Jeesuksessa olevan saastaisen hengen eli he pilkkasivat Pyhää Henkeä, joka on Jeesuksessa.
Ole varovainen väittäessäsi jotakuta vääräksi profeetaksi tai jonkun olevan saatanan vallassa.

Myös Jeesuksella on valta antaa synnit anteeksi.

Matt. 9:2, 5-6 Ja katso, hänen tykönsä tuotiin halvattu mies, joka makasi vuoteella. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: "Poikani, ole turvallisella mielellä; sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi".
5 Sillä kumpi on helpompaa, sanoako: 'Sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi', vai sanoa: 'Nouse ja käy'?
6 Mutta tietääksenne, että Ihmisen Pojalla on valta maan päällä antaa syntejä anteeksi, niin" -hän sanoi halvatulle-"nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi."

Luuk. 5:20 Ja nähdessään heidän uskonsa hän sanoi: "Ihminen, sinun syntisi ovat sinulle anteeksi annetut".

Jeesuksen ristinkuolema sovitti kaikkien synnit.

Ap. t. 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

Ap. t. 26:18 avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.'

1. Joh. 2:12 Minä kirjoitan teille, lapsukaiset, sillä synnit ovat teille anteeksi annetut hänen nimensä tähden.

Uskomalla Jeesuksen sovituksen saat syntisi anteeksi.

Room. 4:7 "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt!

Katso myös:

Miksi antaa anteeksi?


Sivun alkuun

Etusivulle