Iltasatu muurahaisista

saari


Mies asetti kaksi muurahaista pienen pieneen saareen, joka oli vähän isompi kuin luoto. Tämä saari sijaitsi meressä, jossa oli useita isompia saaria.
Pikkusaari oli ravinteikas saari, jossa riitti ravintoa hyvin ja muurahaiset lisääntyivät suuresti. Muurahaisten lisääntyessä niiden välille tuli erilaisia kahnauksia ja sotia ja ne tappelivat keskenään ja tappoivat toisiaan.

Muurahaiset tekivät kaikenlaisia keksintöjä ja joku rakensi jo pienen lautan, jolla osa meloi seuraavan saaren luokse. Ne eivät kuitenkaan päässeet saarelle, koska se oli elinkelvoton, vaan joutuivat palaamaan takaisin omalle pikkusaarelleen. Muurahaiset myös tuhosivat omaa saartaan, niin että se alkoi pikku hiljaa tuhoutua.

Mies asui palatsissaan meren rannalla ja katseli muurahaisten touhuja. Välillä miestä harmitti, kun muurahaiset olivat niin tylyjä ja pahoja toisilleen. Mies kuitenkin iloitsi muurahaisista.

Mies lähetti oman poikansa pikkusaarelle muurahaisena, jotta muurahaiset voisivat hänen avullaan päästä mantereelle turvaan miehen luokse. Muurahaiset eivät ottaneet poikaa vastaan, vaan tappoivat hänet. Mies herätti poikansa henkiin ja poika palasi kotiinsa.
Lopulta saaren tuhoutuessa uskolliset muurahaiset pääsivät turvaan mantereelle miehen palatsiin.

Ketä muurahaiset edustavat?

Ihmisiä.

Etusivulle